Pages

Wednesday, July 25, 2012

Embun Dingin Stemboat & BBQ

Assalamualaikum,

Sedar tak sedar dah nak masuk bulan Ramadhan, maka ramailah yang dok plan nak sambut Ramadhan kat mana ni? Kata orang makan2 besar sebelum puasa hehe

Cari punya cari terpautlah hati kat satu tempat ni Embun Dingin Corner Steamboat & BBQ yang terletak di Sri Kenangan Jalan Padang Bohor Kangar Perlis. Memang best makan kat sini satu kepala charge RM10 makanlah sampai kenyang. Tapi kena makan sampai habis apa yg kita ambil tu, kalau makan tak habis dia charge harga lain pulak, lagi mahal pulak tu. Nasib baik kami sekeluarga makan smapai habis hehe 


Ni peta nak ke Embun Dingin Corner, boleh pakai GPS je lagi senang


Ini dia tempat yang menyajikan steamboat dan bbq, boleh makan yg rebus dan juga bakar (2 in 1)


Ini sup thai yang diberi, siap ada bara api lagi bawah dia, mendidih-didih, atas dia boleh buat bakar, sambil makan sambil berasap-asap hehe


Ini sebahagian makanan yang boleh kita pilih, ambillah serba serbi yang kita nak sebanyak mana pun


Nasi goreng, bihun, mi, koewteow pun ada 

Bahan-bahan dia lebih kurang mcm yong tau fu la jugak cuma berkuah

Boleh makan pakai chopstick lagi

Bagi sesiapa yang suka makanan berkuah dan BBQ ni bolehla berkunjung ke sini, murah sedap dan puas hati hehe

Thursday, July 19, 2012

Alisha Main Papan Cucuq (Bahasa Alisha)

video

Inilah permainan yang alisha paling suka main, main hari2 pun tak apa sampai jatuh pun tak kisah hehe

Mari Kita Solat Bersama Alisha

video


Budak montel yang baru belajar solat subuh sendiri lepas bangun tidur (solat subuh cara dia lah tu hihi)


video

Nak solat atas sejadah, last2 sejadah dibuat tudung pulak hmmmm macam2 karenak budak kecik ni sorang hehe


Flickr